Kronik i Børsen

Jeg har altid har været optaget af ligestilling. Eller rettere manglende ligestilling og mangfoldighed.
For hvor absurd er det ikke, at det hovedsageligt er mænd, der sidder på ledelsesposterne og i bestyrelserne?
Som jeg har ytret før, mener jeg ikke, at den herskende maskuline kultur og norm blot skyldes ønsket om at fastholde magtprivilegier. En anden væsentlig faktor er ubevidste bias, der fylder meget mere, end vi selv ser og erkender.

At vi stadig er håbløs bagud på ligestillingsfronten, er ikke bare ærgerligt. Det er direkte uklogt, når der er så mange fordele ved lige muligheder, ligestilling og kvinders rettigheder. For eksempel økonomiske og i relation til værdiskabelse og innovation. Ligestilling gavner samfundet, virksomhederne og mænd og kvinder.

Sammen med min nye fantastisk netværk-body Jette Bjerrum har vi udforsket det faktum, at ligestilling også er helt afgørende for, at vi kan løse klimakrisen. At der er en direkte sammenhæng mellem ligestilling og mindre udledning af CO2.
Men for at udfolde potentialet og dermed løse en af de mange multikriser, der i disse år ruller ind over os, så skal vi ikke bare handle på en anden måde. Vi skal også tænke anderledes. Det gælder ikke mindst i den måde, vi tænker politik.

Det har vi skrevet en kronik om. Det der startede som en løs idé på et kaffemøde, er i dag at læse i Børsen.
For mig personlig er det lidt af en milestone. For det er første gang, jeg taler med min ”egen stemme” i offentlig regi. Til dato har jeg altid skrevet eller talt på vegne af et brand eller en virksomhed. Det føles ret vildt.
Og timingen… ja det er lige tidsnok til at den nye regering kan nå at udnævne en bæredygtighedsminister.

https://lnkd.in/eF42XNfp




#ligestilling #mangfoldighed #kvindersrettigheder #multikriser #klimakrise #klima #bæredygtighed #policymaking #bæredygtighedsministerium #bæredygtigregering #bæredygtighedsminister #bæredygtighedsministerium #danmarksomrollemodel #innovation #erhvervsminister #klimaminister #ligestillingsminister
#bestyrelse